Uloga i važnost Crvenog krsta
Edukacije

Uloga i važnost Crvenog krsta

Nastavlja se uspješna dugogodišnja saradnja s Crvenim krstom Konjic koja će se, nadamo se, nastaviti i u budućnosti. U sklopu aktivnosti "Volontiranje je cool" održane su dvije radionice na temu "Uloga i važnost Crvenog krsta u društvenoj zajednici" i "Prva pomoć". Voditelji aktivnosti nastavnici predmetne nastave Avdo Prohić i Muamer Nuhanović. Cilj aktivnosti je jačanje svijesti kod učenika o važnosti volonterizma. Hvala sekretaru Crvenog krsta Konjic Šahi Kurtović i volonterima na uspješnoj edukaciji.
Značaj psihologije u prevenciji stresa
Edukacije

Značaj psihologije u prevenciji stresa

U Javnoj ustanovi "Druga osnovna škola" Konjic u srijedu, 14.9.2022. godine održano stručno predavanje "Značaj psihologije u prevenciji stresa kod nastavnika i učenika".Predavač prof. dr. Redžo Čaušević
Always edukativni program
Edukacije

Always edukativni program

U ponedjeljak, 13.3.2023. godine održano je edukativno predavanje o higijeni i ličnoj njezi u pubertetu za učenice V razreda organizovanom od Always edukativni program 2022/23.Cilj predavanja je informisanje djevojčica o fizičkim i emocionalnim promjenama koje će se dogoditi u pubertetu i obrazovanje djevojčica po pitanju higijene.
Svjetski dan mentalnog zdravlja
Edukacije

Svjetski dan mentalnog zdravlja

Javna ustanova “Druga osnovna škola” Konjic u saradnji s Centrom za mentalno zdravlje, Konjic obiljezila je Svjetski dan mentalnog zdravlja. Predavanje za ucenike odrzala je doktorica Musinovic Azra spec. psihijatar. Na početku predavanja prisutnim se obratio Nedim Lepara, predsjednik Vijeća učenika.
Kako približiti biblioteku osnovcima
Edukacije

Kako približiti biblioteku osnovcima

U JU "Druga osnovna škola" Konjic učenici su nizom aktivnosti ukazali na važnost čitanja i čitalačkih navika. Pored likovnih i literarnih radova na zadanu temu učenici su posjetili školsku i gradsku biblioteku, a Azra Hamza Balić bibliotekarka Gradske biblioteke u školi održala predavanje za učenike drugog, trećeg i šestog razreda na temu "Kako približiti biblioteku osnovcima".Ciljevi obilježavanja Mjeseca knjige su: motivisati učenike da čitaju pisanu riječ,skrenuti pažnju na knjige i njihov značaj u obrazovanju i svakodnevnom životu kao i popularizacija književnosti i čitanja,stvaranje ljubavi prema knjizi,ukazati na prednost knjige u odnosu na internet.Učenici i nastavnici su posjetili i promociju knjige...
Edukacija nastavnika – komunikacija u školi
Edukacije

Edukacija nastavnika – komunikacija u školi

Dana, 15.1.2020. godine u Javnoj ustanovi „Druga osnovna škola“ Konjic realizovana je edukacija za sve nastavnike premetne i razredne nastave. Sadržaj edukacije: - Komunikacija u odgojno-obrazovnoj ustanovi - Strategije internog komuniciranja - Komunikacijske kompetencije nastavnika - Stilovi komuniciranja - Unapređenje komunikacijskih vještina. Voditelj edukacije doc. dr. Semir Šejtanić   .
Stručni aktiv nastavnika razredne nastave
Edukacije

Stručni aktiv nastavnika razredne nastave

.12.12.2019.godine - Stručni aktiv razredne nastave radio je na usaglašavanju kriterija ocjenjivanja i izboru udžbenika za narednu školsku godinu. Stručnu pomoć i podršku u radu nastavnicima pružila je savjetnica za razrednu nastavu Pedagoškog zavoda Mostar mr. sc. Meliha Spahić. . . .
Sistem ranog prepoznavanja djece u riziku
Edukacije

Sistem ranog prepoznavanja djece u riziku

21.11.2018.godine u našoj Školi je održana edukacija osoba koje rade sa djecom na temu "Sistem ranog prepoznavanja djece u riziku". Predavač je bio dr.sc. Elmedin Muratbegović.
Terenska nastava
Edukacije

Terenska nastava

1.11.2018.godine, u okviru terenske nastave, učenici devetih razreda naše škole bili su u posjeti hidroelektrani Jablanica u pratnji predmetnih nastavnika i razrednika