Dan nezavisnosti BiH literarni konkurs 2023
Uspjesi učenika

Dan nezavisnosti BiH literarni konkurs 2023

Na literarnom konkursu raspisanom u povodu 1. marta Dana nezavisnosti Bosne i Hercegovine i 3. marta Dana oslobođenja Konjica od fašizma 1. mjesto osvojila je učenica naše škole Adna Duranović. Prvonagrađeni rad pročitan je na završnici programa povodom ovih praznika. Mentorica Emina Delić.U subotu, 11.3.2023. godine u Mostaru na Kantonalnom takmičenju iz nastavnog predmeta Turski jezik učenica Emina Motika osvojila je 3. mjesto. Mentor: Senad SuljkanovićNa Kantonalnom takmičenju iz nastavnog predmeta Fizika održanom 1.4.2023. godine u Mostaru Orhan Mravović osvojio je 1. mjesto, a Adna Hadżajlija 3. mjesto. Mentori Amira Džambas i Edin Širbegović.U subotu, 8.4.2023. godine na Kantonalnom takmičenju...
Dan maternjeg jezika
Uspjesi učenika

Dan maternjeg jezika

Povodom Međunarodnog dana maternjeg jezika u organizaciji Pedagoškog zavoda Mostar i Narodne biblioteke Mostar organizovan je Poetski recital nadarenih učenika osnovnih škola HNK-a. Našu školu je predstavila učenica VII razreda Irma Macić uz mentorstvo nastavnice Mirsade Mujić. Irma je svojim zapaženim predstavljanjem pokazala da na mladim ljudima ostaje budućnost, sa njima opstaje maternji jezik.
Volontiranje je COOL!
Uspjesi učenika

Volontiranje je COOL!

"VOLONTIRANJE JE COOL!U ponedjeljak, 5.12.2022. g. u prostorijama hotela Hills na Ilidži otvorena je Galerija volonterizma - završna manifestacija projekta "Volontiranje je cool!". Na manifestaciji našu školu su predstavljali učenici Iva Anđelić, Emina Nikšić, Adna Duranović, Sedad Macić, Orhan Mravović u pratnji nastavnika Avde Prohića i Muamera Nuhanovića. Cilj manifestacije je bio da se omogući volonterima da prezentuju svoj volonterski rad i angažman u zajednici, razmjena iskustava koja su stekli učešćem na projektu, promovišu korisne efekte volonterizma i pozovu vršnjake na razmišljanje i uključivanje u volonterski rad.

Državno takmičenje Eko-škole: Mladi Eko Reporteri 2021

U sklopu najvećeg globalnog programa za obrazovanje o zaštiti životne sredine Eko-škole održano je posebno takmičenje Mladi Eko Reporteri. Cilj takmičenja je bio angažovati mlade od 11 do 18 godina da istažuju pitanja i probleme zaštite okoliša i izveštavaju o njima kroz pisani, fotografski ili video zapis i na kraju predlože rješenje problema.

Ovo takmičenje se provodi u 45 zemalja. U Bosni i Hercegovini organizator takmičenja je Inkubator društvenih inovacija“MUNJA“ –nacionalni operater za program Mladi Eko Reporteri Fondacije za ekološku edukaciju (FEE) i njihova info platforma Hoću.ba. Na ovom državnom takmičenju Mladi Eko Reporteri u kategoriji Reportaža prvo mjesto osvojila je učenica naše škole Asja Karić pod rukovodstvom mentora Rame Spiljaka, nastavnika biologije i hemije.

Čestitam Asji i njenom mentoru i želim im još puno uspjeha na budućim takmičenjima.

Direktorica Škole

Munevera Tinjak

skola1
skola2
skola3